Haute Couture

Georges-Hobeika_25_is5_0573-683x675
Wat niet mag missen in onze Bar FLy is de haute couture. Ondanks dat al onze medewerkers hard werken, draagt iedereen een haute couture creatie. Jonge couturiers krijgen bij ons opdrachten die aansluiten bij de verschillende avonden die Bar FLy organiseert. Niet alleen het interieur maar ook onze medewerkers moeten een lust voor het oog zijn. Onze avonden starten daarom altijd met een modeshow waarin we de bezoekers verwonderen met de nieuwste creaties. Vele van deze kledingstukken zijn later terug te vinden in de grote modehuizen.
We vinden het belangrijk dat de stoffen en materialen die gebruikt worden door onze couturiers op een eerlijke manier zijn verkregen. Daarom hebben we korte lijntjes met projecten in Indonesië en Sri Lanka waar onder meer onze stoffen vervaardigd worden. We geven deze projecten een eerlijke prijs voor de spullen die we kopen. Daarnaast zien we er streng op toe dat de werknemers onder goede omstandigheden hun werk kunnen uitvoeren. Zo werken zij niet langer dan 9 uur per dag, is er een minimumloon en krijgen ze kost en inwoning. Wanneer wij onszelf in luxe willen wanen, mogen we niet onze ogen sluiten voor het leed dat elders gebeurt. Via deze weg kunnen we op onze manier ook bijdragen aan een mooiere wereld.
best-haute-couture-looks-02-480x600-c-top

Volgend jaar willen we net als de Amsterdam Fashionweek een Maastrichtse Fashionweek oprichten, waar onze haute couture een belangrijke rol zijn spelen. Ook zullen diverse werken via een veiling te koop aangeboden worden. De opbrengst gaat naar de projecten in Indonesië en Sri Lanka.